just nu älskar jag att

  • solen flyttat till Svearike
  • jag får fågelkvitter både på morgon- och eftermiddagens busspromenad
  • vi, klassen, ska till huvudstaden a.k.a  s t o c k h o l m imorgon!
kan inte sluta le.
 
 
en gång för länge längesedan, när kylan och frosten på rutorna gjorde uterummet till ett paradis för konstnärer, målade Någon en gubbe på rutan. denne Någon, får allt ta och komma till sätila och beundra detta mästerverk som nu resten av byn kan skåda. så ligger det till.

Veckans företeelser

ni får ursäkta för inaktiviteten som märkts av här det senaste.
har samlat vuxenpoäng med matlagning, bilkörning, bankpapper och sådant kul inblandat.
har också fått ansvara för ett mixerbord en hel kväll och känt mig ganska cool (förstod verkligen allt jag höll på med...)
har under helgen hängt med världens babe.
har överkonsumerat vindruvor hela veckan, så bra!
 
emma: "är det meningen att man ska kunna titta ut genom taket på bilen?"
 

Nu: pluggar matte och taggar måndagmorgonprov. 
 
 

typisk måndagen-efter-lovet-måndag

en helg med massa fint har avslutats. bland annat har jag myst med familjen, handlat second hand, köpt ännu en vinylskiva till min samling på väggen, besökt Ina's place, skrattat tills jag grät (det är väl iochförsig inget big deal för mig..) träffat många goingar på Åh och avslutat lovet med ett totalt pluggstrejk..
 
för att göra en kontrast till en helbra helg har måndagen varit en såndär typisk måndagen-efter-lovet-måndag.
ni vet, svårt att vakna, fryser hela skoldagen, bussen är sen, jag kommer hem sent, det regnar, wifi:et sönder osv.
 
till er som orkat läsa ända hit: bra jobbat, nedan kommer fler filosofiska tankar från mitt håll!
 
just nu längtar jag till sommaren. väldigt mycket.
jag längtar efter att gå upp pappa-tidigt på morgonen och ta ett morgondopp i den kalla sjön (man är väl stenhård..) att gå runt i trädgården och plocka en burk full med vinbär, hallon och björnbär att ha på frukosten. att ligga på balkongen och hoppas att mitt pigment gör en helomvändning från röd av solen till brun av solen. att ta bussen till göteborg, träffa vänner och gå på någon konsert tillsammans. att ta cykeln till närmsta kohage och picknicka utanför stängslet. att göra spontansaker som miniresor och överaskningsbesök. att gå barfota ner till stranden och bada nakenbad i månskenet. att åka på en massa läger och göra slut på all reservenergi. att fylla år och få en anledning till att träffa släkt och vänner. att ha vattenkrig! att plocka jordgubbar som man senare kan avnjuta tillsammans med mjölk och socker. att göra min och broderns klassiska köpa-tio-tialotter-och-skrapa-vinst-som-man-sedan-köper-upp-igen. att gå regnpromenader och hoppa i pölarna. att tälta någonstans och bli uppäten av myggor/knott. att äta grillat kött med färskpotatis och bearnaisesås. och framförallt, att vara ledig från skolan!


 
 
hejhopp, det var måndagsfilosofin.
 

vurpor och annat trevligt

 
dåså, nu är vi hemma igen efter en helbra resa.
bättrade på uttrycket "en bild säger mer än tusen ord" och lade till några extra ord.
då jag själv inte riktigt litar på min egna skidåkning fick inte kameran följa med upp på toppen av dessa otroliga berg en enda gång, istället ser ni ett desperat försök att fånga den vackra utsikten med hjälp av mobilkameran...
 
har alltså åkt skidor, det var redigt roligt! särskilt att åka mitt i backen, lite för fort för mitt (och de andra åkarnas) bästa, och låtsas att man är Anja Pärson. 
måste nog ändå säga att roligast var sista dagen, då det snöat och snöat så alla backar förvandlades till offpist och en tät dimma gjorde att man inte såg någonting. det var, eh, spännande.
 
nu: njuta av att inte behöva klä sig som en astronaut varje dag och ge sig ut i sjutton minusgrader!
 
 

Vi drar till fjällen...

 
laddar. taggar. firar att lovet äntligen är här genom att packa resväskorna och dra oss mot nordligare breddgrader. Norge.
 
då resan till hemsedal tar runt åtta timmar vet ni vem som mer än gärna är social under söndagen (det var en pik till er att slänga iväg något textmeddelande till mig)
 
hejhopp! detta kommer bli redigt kul!
 

tid framför brasan

 
skrev förra veckan en lista på allt trevligt man kan hitta på -om man bara hade lite tid!
så nu, när ännu ett prov är avklarat, kan jag lugnt sätta mig ner och börja avklara dessa mysigheter. (tillsammans med min nyhemkomna sjuka syster kanske?)
 
Snön, hiss eller diss?
För min del absolut hiss, än är det ju vinter! -men kanske att morgonens (dödliga)promenad till bussen blev en aning för dramatiskt. isfläckar försöker ta livet av mig!

Jag tycker om

 skolväskan. höstskorna. mammas gamla handväska. nya mobilskalet.
kalla mig materiell, men att varje morgon dra på sig en blommig ryggsäck gör mig faktiskt gladare.
 
tycker inte om: att jag spenderat natten/dagen snörvlandes, hostandes och nysandes. enligt far min drar man på  sig cirka 6-8 förkylningar om året. 
borde detta betyda att jag då bara har 4-6 stycken kvar i år?

Vid stranden

 
Ni ser. ni förstår. att jag och syster har haft den mest idylliska lördagsmorgonen (hrm, tidiga eftermiddagen) man kan tänka sig. 
Detta var iallafall första gången jag åt semla utomhus, vid stranden. Sedan låg vi och kollade upp mot den nästan onaturligt blåa himlen och delade våra djupa tankar. bara bra.
 
Återstående del av lördagen spenderas inspelandes musik. tror jag ska testa en låt med elgitarren, synd bara att jag inte kan spela gitarr så vidare bra...

RSS 2.0