(fu)Ture Hero

 
  • Han sätter igång larmet på IKEA
  • Han vägrar äta obedd mat och lär de andra barnen på lekplatsen att be bordsbön
  • Han somnar till partymusik
  • Han är livrädd för mitt cellospel men älskar dammsugaren
  • Han älskar vattenmelon nästan lika mycket som jag gör
 
Han är Ture Hero och mitt arma fastershjärta smälte för längesedan.
 

Passa tomater och vattna hönor

 
Den där regniga novemberdagen när cykellåset går sönder och man tvingas bära cyklen genom halva stan, när paketet med den nyköpta grädden läcker ut i väskan och ger allt du äger en doft av sur grädde fyra månader framöver, när hemtentan på något mystiskt vis råkar raderas från datorn samtidigt som du får en allergisk reaktion mot blomman i ditt fönster och ditt ansikte svullnar upp...
 
DÅ. Då ska jag minnas dagarna i Småland då livet gick ut på att äta pannkaksfrukostar gjorda på nyvärpta ägg, fuldansa i köket, gå solskenspromenader bland småländska gårdar eller bara sitta under den stora eken och prata timme efter timme med en fantastisk vän. 
 
 

fyrtiotvå dagar för sent slår jag ett slag för landet


 
Cirka fyrtiotvå dagar efter att instagramflödet fullkomligt överbelamrades med blomsterkransar kommer här en glimt från den lätt bästa midsommarfest jag varit på. Äkta lantidyll slår ju allt annat! Vem vill inte ha ett utedass med TVÅ hål så man kan kissa tillsammans med valfri vän? Vem vill inte resa midsommarstången mitt i kohagen? Vem vill inte rulla höbalar som en del av en femkamp? Vem vill inte avsluta kvällen med att bada naken i sjön? Jag undrar det jag.. 
 

RSS 2.0