här har vi det bra

 
Julefrid?
Skulle inte tro det. Ett Settlerskrig har brutit ut i familjen och jag tänker då inte ge upp förrän jag tagit hem segern.
 
Annars stickas det, pusslas det, sjungs det och äts det. Julmat och julgodis är det ingen direkt brist på iallafall.. Schläktkalas nummer ett är avklarat och vi taggar nummer två.
Trotsar världen och åker i år inte på en enda mellandagsrea, underbart skönt!

~~~~~~~~~~~~~~~~Före~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Efter~~~~~~~~~~~~~~

 
Då var det så dags för det årliga kakkalaset på Lisakulla. 
Kyrkkaffet där barnen hänger på låset i väntan på att få länsa kakfaten, bli fyllda av socker och hoppa i sängar. De lyckades bra, i år igen! 
 
Kvällen bjöd på mys med fyrtionioflickorna, å så bra!

Från oss alla, till er alla

 
 
 Två nationella prov blev avklarade och vi har alltså nu, inofficiellt, klarat av halva gymnasietiden!
Jag och mina fantastiska, eminenta och kalasiga vänner firade med cheesecake/chokladtryffel/maräng/marshmallowstårta samt tonvis med mys. 
Vi önskar er alla en riktigt god och pluggfri jul!

Istället för att plugga fysik

 
Sankta Lucia. Kära Lucia.
Trots att sångerna sjungs vareviga år och att man kan dem både baklänges och framlänges, så hindrar inte det mig att helt fullkomligt älska Lucia. Jag älskar att hålla ett tänt ljus och känna stearinet rinna nerför handen. Jag älskar att gå på led klädd i ett vitt nattlinne inför folk. Jag älskar att sjunga sånger om diverse stalledrängar och lusse lellor som folk inte har en aning om vilka de är. Jag älskar att höra applåderna på vägen ut och inte veta om man ska fortsätta sjunga klart sången eller låta den dö ut. Jag älskar Lucia helt enkelt.
 
 

Strålande juletider

 
KU:s legendariska julfest var legendarisk. Den fruktansvärda filmen Catching fire var fruktansvärt bra. Den efterlängtade snön längtade också hit. Juletiderna är allt bra juliga.
 
Men dendära julhandlingen ja, den gick åt skogen. I stan verkade den iallafall inte finnas, inte en enda liten ynka klapp fick följa med hem till Sätila. Tur att det idag är dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan och att vi allt har lite tid kvar för julhandling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Adventstid

 
Första ljuset är tänt. Hela stora familjen är hemma. Adventsljusstakarna är uppe. Kreativt pepparkaksbak. Godkänd julkalender. Julmarknad i Ubbhult. 
 
Hela helgen har bara varit maxad mysig. Vänner, familj och glögg, vad mer behöver man egentligen?
 
 

RSS 2.0