Landet med stort L


 
 
Hejhopp.
Nu är vi hemkomna från denna fantastiska resa till vårt grannland Danmark. 
idyll skulle jag väl kalla dessa dagar. promenader vid havet, mysiga stunder med släkten, bastubad med salt ingnuggat på kroppen, simturer, svettats sönder i gymmet, spelat badminton tills handleden inte orkat mer, ätit sagolik mat, badat på rommersk bad, fått helkroppsmassage, fått en rätt bra tid på vattenkanan, gått ut till havet i orkan, beundrat månen ett antal gånger, klarat hinderbana utan att ramla, spelat upp mynt på stena line, kollat på house, sovit i ett hus med de allra läskigaste tavlorna, läst Anne på grönkulla, blivit almänbildad med frågesport och allt annat som hör till en miniresa med härligt folk. tack för denna resan!
 
Nu: träningsvärk över hela kroppen, ouppackade väskor, en hel trädgård full av löv som skola krattas upp och några avsnitt av House som kallar på mig. Heja heja!

Ännu ett försök till en vanlig blogg: mattips

 
Har insett det fina med råggröt och lingonsylt.
Hoppas ni inte avskräcks att testa råggröt efter ha sett mitt desperata försök till att få gröten att se aptitretande ut, det är gott,
jag lovar!

Danmark

Dåså. väskan är packad (eller?) och gänget på 11 personer ger sig av.
 Lite för tidig avresa, men likväl är vi inte desto mindre taggade. Jag menar, hur kan man inte få en helt fantastisk tid av bara bad, bastu, promenader vid havet, badminton, spa, trevligt häng, bokläsning, wienerbröd osv. 
 
hejdå svearike! hej denmark!

 
P.s ni vet väl att vi vinner en timma inatt? bara bra!

Liten och så

 
Nu när min fabulösa syster kommer hem är det okej för mig att bara vara lillasyster igen.
kan härmed stolt förkunna att höstlovet har tagit sin början med en bäst i test-myskväll inklusive morotskaka, film, matlagning, syster och piano.
fint.

Himmel vad vackert!

 
 
Precis när jag och plugget slagit läger för kvällen kommer mamma inrusande och ber mig ta en titt på himmlen.
Himmel vad vackert!

Höstlov när det passar som bäst

 


Tänkte vara lika cool som alla andra och hitta några passande bilder från Weheartit, för mitt planerade, fantastiska höstlov. 
 
Jag ska, som ni ser, fara till Danmnark, äta ambitiösa frukostar, kratta löv i minst en dag, läsa böcker, sova långa sovmorgonar, klunka i mig kopiösa mängder te, klinka på pianot, ha kvalitétstid med systra mi, permanenta håret, plugga kemi och hänga med många fina vänner.
 
Jag taggar. som ni förstår
Bara två dagar kvar.

För mycket fritid

 
 
 
OK Go- 
Ni har FÖR mycket fritid!
 
Jag rekommenderar verkligen att se den översta!

Dr Martens


 
Klassisk söndag med finfrämmat. Att både syster och kusin gästar Sätila finns det bara bra ord om.
 
Nu ska jag ta tag i plugget jag skjutit upp hela helgen/veckan. Bra Johanna!
 
 

Orange

 
 

Haft en maxat helfin kväll/natt. Dock måste jag väl tillägga att jag idag är tvungen att leva på kaffe och en hel del mysighet för att hålla mig vaken.

Insåg till min stora förfäran att jag knappt har fotat hösten färger någonting. Sprang därför ut med bara linne (tror fortfarande att det är sommar, egentligen) och försökte knäppa några höstbilder trots att det regnade. Finare har man väl vart med om!

Men, lördagens guldkorn är att min fina syster tog en spontantripp till Sätila och spenderar därför aftonen med mig. bara bra. Nu ska jag vinka av far min som tar en liten tur till Azerbajdzjan och Georgien… 


Skrattar för mig själv

 
 
Japp. nu kan man alltså... (trumvirvel)... få sitt skolfoto som ett skal på mobilen!!
jag menar, VEM vill inte ha det?
och, nästan ännu bättre: man kan ÄNDRA BAKGRUND på det enskilda fotot till något väldigt häftigt som en tropisk strand, eller varför inte en tegelvägg?
det är nästan snudd på patetsiskt, sitter och försöker välja bild (ja, nu får man tillochmed välja vilken bild man tycker blev bäst) och skrattar högt åt de extremt ocoola effekter man nu kan få. haha
 
 

En busschaufför, en busschaufför..

...det är en man med glatt humör?
..eller?
 
om ni råkar känna mig vet ni säkert hur mycket jag avskyr att klicka på stoppknappen på bussen, får panik när det bara är jag som ska av på min hållplats.. 
Så, imorse åker jag buss, på bussen finns det många andra från skolan, i vanliga fall är det alltid någon snäll typ som klickar på stoppknappen vid gymnasiet, men vad händer om alla sitter och väntar på att någon ska klicka?
 
Jo, busschaufören kör förbi hållplatsen, TROTS att han vet att 95% av bussen ska av där.,
Så det var bara att hoppa av 1km senare och traska tillbaka, drygt, bara drygt.
 
 

Rue Royale

Jag måste. ja, jag måste helt enkelt tipsa om höstens bästa band, enligt mig. 
Så, klicka in er på Spotify, sök på Rue Royale, lyssna och njut. 
vill ju också bara säga att jag har hört dem live, det var gåshud.
 
Har förövrigt hälsat på borås lasarett igen, det var trevligt. ska snart fira 10-gångersjubileum för mina operationer, tårta kanske?

Söndag

 
Idag är en bra dag, tänkte skippa söndagsångesten och faktiskt inse att man ändå är ledig.
Så, nu kallar denna härliga lista jag skrev för några inlägg sedan.. tacka vet jag ledighet!

#höst2012

 
höstprommenad.motljus.solnedgång.kladdkaka.filmkväll.helg.
detta gillar vi!
 
 

Salig eufori

 
 

Cytosin, guanin, t-RNA, nukleotider, heterozygot, exoner, Replikation, DNA-polymeras, intermediär nedärvning, mitokondrier, överkorsning, enzymer, uracil, kromomer, centriol, telofas, introner, anti-kodon, sickle cell anemi, allel, locus, kvävebaser, fidealgeneration, homologt kromosompar, telomerer, dihybrid korsning, fenotyp, haploida könceller, mitos, meios, polymera gener, eukaryota organismer, translation, helikas, kromatin, metafas, kärnspole, endoplasmatioska nätverket, cytokines, SRY-genen, autotrofa organismer, golgiapparat, ATP, m-RNA, lipider, aminosyrasekvens… 

 

TACK OCH LOV FÖR ATT DETTA PROVET ÄR ÖVER, OCH ATT JAG FAKTISKT KAN ALLT SOM STÅR DÄR UPPE?? 

För att citera en klasskamrat efter provet; Alltså, det känns nästan som vi redan har tagit studenten, haha..


Om jag skulle varit ledig idag skulle jag:

  1. Gömt min biologibok någonstans uppe på vinden där ingen kan hitta den
  2. Höjt volymen på max i köket och dansat fuldans till junk of the heart
  3. Struntat i allt som heter finklädd och bara kört mjukisbyxor-raggsockar-fetthår-style
  4. Självklart slängt ihop en såndär kaka man inte kan misslyckas med, så långt sträcker sig mina bakningskunskper...
  5. Zappat på tv:n genom alla kanaler sisådär 50 gånger tills man inser att det faktiskt inte går något bra på tv.
  6. Spelat piano och sjungt tills grannarna kommer och klagar
  7. Vart såpass rastlös att man kör den klassiska jag-vet-inte-vad-jag-ska-göra-så-jag-öppnar-kylskåpet
  8. Tagit vara på höstfärgerna de där 10 minuter under dan där solen faktiskt lyser istället för att sitta inne i skolan 100 meter från närmsta ytterdörr och 3 mil från min kamera
  9. Facebookat/Instagrammat om att jag var ledig och gjort alla skolplågade själar avundsjuka
  10. Lagat något komplicerat (för mig är det mesta komplicerat...) istället för att snabbt slänga i sig en värmd tallrik från gårdagens mat.
men, är då tyvärr INTE ledig. Hoppas istället att biologiprovet&spanskaprovet imorgon ska gå vägen, att timmar av biologiplugg ska ha gjort något slags underverk med mina nuvarande spanskakunskaper också.
 
Om jag överlever morgondagen; då. då blir jag glad.
 
 
hittade en väg, som plötsligt bara tog slut. då kunde man ställa sig där och tänka filosofiska tankar vid slutet av en väg..

Ann fotar

Ann Hermansson. Fast besluten att fylla min mobil med så mycket bilder från första terminen som möjligt. Tro mig, detta är bara några från de närmare femhundra (proffsfotografiska) bilder vi klickat av...
 
 
Detta inlägg fick bli min 10 minuters paus från biologin, nu kör vi igen!
 

 


 
 
 
 

O du platta landskap

 
Lund. Lund. Sicken idyllisk stad!
Dåså, den kvarvarande Sätilafamiljen, dvs jag och päronen, började vår långa färd till Lund på tok för tidigt, men hann likväl vakna till tillräckligt för att fira Mickeboy och Kattis 23- respektive 25- årsdagar med serpentiner och tårta (tårta!!!).
Eftersom vår nuvarande bil är för liten för oss alla blev jag och Katarina satta på varsin cykel och, i Skånelands värsta motvind, cykla genom vackra Lund, idylliskt: ja. lökigt: ja.
 
Slutsats: Min familj är bäst, Lund kommer inom 5 år ha en till Sätilabo som invånare, Camillas nya kamera är fet, tårta är för gott, jag är galet trött. godnatt!
 

Nu känner jag igen mig igen

 

Har hittills haft en fantastisk helg.

Började med en klassisk fredag; taco, en god vän, höstpromenader, choklad i mängder och allt sånt där. Självklart får vi ett spontanryck och bestämmer oss för att följa serien Pretty little liars, jag är fast helt enkelt.

 

Lördag blev musicerande till max, ungdomsdagen fortlöpte riktigt, riktigt bra; härligt folk och nya vänner, de goda kanelbullarna gjorde min helg snäppet finare med! Slutade kvällen med att dricka kaffe alldeles för sent (som vanligt då), vara på tok för flummig för mitt eget bästa men omgiven av BARA bra människor.

 

Nu: sova de sista timmarna innan gryning och sedan, tidigt, fara iväg mot Lund; kvalitétstid med el familj.


parachutes and lifeboats

 
Träffade en ny vän idag- F i kemi heter han, trevligt värre.
 
http://katastrofalaomslag.blogspot.se/ 
Länkar härmed en blogg som har en humor med stort H. Skratar och gråter om vartannat!
(så förgyller man en svenskalektion sådär i slutet av veckan..)

Höstbrott

 
går på mysiga höstprommendader. har en tjock halsduk på mig dagligen. kollar tillbaka på sommaren 2012 och inser att det inte var igår.
drogar söderte ett flertal gånger om dagen. försöker föreviga färgerna på träden. tar mer än gärna en kvällssimtur i badhuset med avslutande bastubad. tar med termomugg till skolan. har raggsocksoutfit där hemma. 
 
 
började även lite smått, nynna på några julsånger, insåg då att så får man då inte göra! och hoppades att ingen hörde höstbrottet!
 

En såndär snäcka med kanel

Fotboll, sommaren 2012
 
Lyckades överträffa mig själv imorse, sov mig själv igenom 4 hela alarm, detta resulterade till nästan två timmars mer sömn och en stor termomugg te på spanskan för min del.
 
Kanelbullens dag, jag vet, jag älskar kanel, jag älskar bullar. Hur kommer det sig att jag då ännu inte har glufsat i mig någon?? Ja det undrar jag med... 
Nu taggar jag och min nya bästa vän kemiboken ett kemiprov! 

Tisdag: morgon


Idag. var det skolfoto numero två. med fishe. klockan KVART ÖVER 8! när vi börjar skolan halv 11...


Dum som jag var, vägrade jag blankt att sitta ner på skolfotot, det gör ju bara de korta??? Så fotografen ändrade sitt koncept, alla långa killar står på översta raden, till alla långa killar står på översta raden tillsammans med två tjejer. 
Tja, resultatet, ni kan ju själva räkna ut exakt hur dum/mobbad/kort man ser ut brevid alldeles för långa människor...

Förträffligt

 
Måndag:
Ångest, trött, lång dag, 5 dagar tll helg, depp, 
 
Hur omvandlar man detta till en maxat mysig dag? 
SVAR: Ta hem en styck Emma och drick kopiösta mängder te, är kakor och prata om livet. haha :)
 

RSS 2.0